Lázně - Reiner, Martin, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Příběh mladého muže, který během svého lázeňského pobytu vzpomíná na svůj dosavadní život. Děj je vlastně prolínáním hrdinovy přítomnosti, minulosti, jeho myšlenek a představ. Líčí pomalé plynutí jednotvárného lázeňského života, které mu právě umožňuje nechat volně proudit vzpomínky a vize. Myslí na svou bývalou ženu, své přátele i dětství. Básník Martin Reiner vypráví příběh své prozaické prvotiny v ich formě a v jeho jazyce jsou dobře patrny básnické obrazy a prvky. Prolínání časových rovin s hrdinovými představami je velmi rychlé a orientace v ději je místy poněkud obtížná. "Lázně" zaujmou spíše náročnější čtenáře.