Rok perel - Brabcová, Zuzana, 1959-2015 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Psychologický příběh čtyřicetileté intelektuálky, kterou vyšine z normálního života náhle objevená lesbická sexuální orientace. Redaktorka, s manželem učitelem a devatenáctiletou dcerou, se dostane do problémů s alkoholem. V době léčby, kdy jen s obtížemi zvládá svou životní roli, potkává mladou energickou dívku s lesbickými sklony a zcela podlehne náhlé vášni. Kniha je brilantně napsanou výpovědí o fatálním vztahu.