Peníze od Hitlera : (letní mozaika) - Denemarková, Radka, 1968- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Román odehrávající se po druhé světové válce a v současnosti vypráví příběh Gity Lauschmannové, německé židovky, která se chce takřka po šedesáti letech domoci spravedlnosti. Hlavní hrdinka se do svého někdejšího domova vrací hned natřikrát. Poprvé těsně po válce, po prožitém utrpení v koncentračním táboře. Místním obyvatelstvem není přijata, její otec byl prohlášen za Němce. Byť zemřel v koncentračním táboře, majetek mu byl dle Benešových dekretů zabaven. Druhý návrat hrdinka uskuteční po více než šedesáti letech. Netrvá na navrácení majetku, pro svého otce chce však pomník uprostřed městečka. Skromné přání Gity odmítají místní občané. Proto se hlavní hrdinka rozhodne pro veškeré navrácení majetku.