Taneční hodiny pro starší a pokročilé - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Sugestivní monolog starého muže, který před pomyslnou mladou dívkou vypráví bujaré historky ze svého dlouhého života, aby získal její uznání a obdiv. Text této prózy se vymyká ustáleným představám o románu, novele či povídce, souvislý děj zde nahrazuje nepřetržitý proud neobyčejně přitažlivých obrazů, slovních obratů a básnického kouzla plnokrevné, šťavnaté hovorové řeči.