Plachý milionář přichází - Reiner, Martin, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Vtipné, mírně provokativní fejetony, které autor publikoval v několika různých periodikách v letech 2006-2008. Autor psal zpočátku fejetony zcela tradičního typu, krátká zamyšlení nad rozličnými každodenními tématy, později však pro ně vytvořil originální postavu vypravěče. Stal se jím poněkud netypický mladý milionář, provokující už jen svým proklamovaným společenským postavením, ale i svou cynickou, velmi inteligentní ironií. Přenese-li se čtenář přes českou závist, čeká ho vtipné vyprávění o potížích nebohých bohatců při koupi jachty či při výběru dostatečně nákladného hobby, ale i srovnání s "méně úspěšným" zbytkem světa, z něhož život zámožné smetánky zdaleka vždy nevychází vítězně. Fejetony s milionářem tvoří první polovinu knihy, druhou pak vyplňují ty z "předmilionářského" období, dokazující, že originální autorův nápad značně zvýšil atraktivitu jeho textů.