Bambino di Praga ; Barvotisky ; Krásná Poldi - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Soubor obsahuje tři autorovy básnické texty napsané v průběhu roku 1950. V prvním textu autor evokuje obraz poválečné Prahy. Skladba je umocněna Hrabalovým výrazným surrealistickým cítěním, které plně odpovídá jeho představám o tomto směru a které se později promítlo v jeho povídkách a novelách. Tyto představy jsou dále rozvedeny v eposu Poldina huť, který shrnuje autorovy zážitky ze čtyřletého pobytu na Kladně. Kniha je doplněna cyklem sonetů Barvotisky, v nichž autor rozehrává intimní a pražské motivy.