Proluky - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Třetí, závěrečný díl volně koncipované trilogie se v retrospektivě vrací do autorovy minulosti v šedesátých letech 20. století. Děj začíná rokem 1963 v čase vydání Hrabalovy první knihy a vypravěčem je opět jeho manželka, která se vrací k jejich společnému životu v Libni. Jejími ústy se autor osobitým způsobem dotýká minulých radostí i strastí, ve vzpomínkách se vrací do Nymburka a k členům své rodiny. Velká část je věnována přátelům a dalším literárním druhům.