Případ Jantarové komnaty - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Záhady, 2019)
Fantastický román s prvky sci-fi, v němž známý český autor pátrá po osudech slavné jantarové komnaty, údajně zničené na rozkaz samotného Hitlera. Jantarová komnata, největší jantarový poklad na světě, byla za 2. světové války odcizena z Kremlu a převezena do Německa, kde byla na čas umístěna na zámku Wildenhof. Hitler sice koncem války vydal příkaz k jejímu zničení, ale dá se předpokládat, že příkaz nebyl dodržen a poklad zmizel neznámo kam. Souček na základě své osvědčené metody literární mystifikace pátrá po osudech lidí, kteří se pohybovali v blízkosti jantarové komnaty, prolíná časové roviny i faktografické materiály s nejrůznějšími teoriemi a na jejich základě vytváří vlastní hypotézy.