Bohové Atlantidy - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Záhady, 2019)
Sci-fi známého českého autora o velké cestě časem do bájné Atlantidy se odehrává střídavě v dávné minulosti, v současnosti i daleké budoucnosti. Cestu za tajemstvím Atlantidy podnikají ve složitém stroji času český lékař s anglickým fyzikem a během svého dobrodružství se potýkají s celou řadou témat, které před člověka postavil neskutečný rozvoj vědy a techniky. Autor poutavě mísí dávný příběh ztracené kvetoucí civilizace s problémy 20. století.