Technologie dubnového večera - Kahuda, Václav, 1965- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Undergroundová novela v podobě bizarního dialogu dvou hospodských kumpánů, plného svérázných historek a úvah, záměrně odporných i osobitě poetických. Hospodský dialog štamgastů plyne v undergroundově hrabalovském duchu mísení poezie a vulgarity. V košatých, stylizovaných větách plných slovní tvořivosti a imaginace mnohdy velmi pitoreskní semelou mluvčí množství groteskních příhod, báchorek a samorostlých úvah především ze světa sexu, ale i společenských podivností, literatury a kultury vůbec. Poetičnost spojená se záměrně nejhrubší vulgaritou, sečtělost a zároveň jakási animální zběsilost - to vše dodává Kahudovu stylu typický, jaksi klasicky dekadentní ráz a způsobuje, že autor má své nadšené příznivce i znechucené odpůrce.