Hledání ztraceného času. - Proust, Marcel, 1871-1922 (Klasická světová próza, 2019)
Šestá část obsáhlé románové epopeje, v níž jeden z nejvýznamnějších autorů francouzské literární moderny stvořil monumentální fresku doby, v níž jedna společnost střídá druhou. Děj šestého dílu plynule navazuje na díl předchozí poté, co vypravěče opustila jeho milenka Albertina. Vypravěč činí marné pokusy získat dívku zpět a katarze přichází tragicky až s jejím náhlým skonem následkem pádu z koně. Následně autor podrobně analyzuje drásavý proces postupného odpoutávání se od vzpomínek na milovanou bytost.