Exhumace - Kahuda, Václav, 1965- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Knížka povídek, které jsou zároveň svébytnými reflexivními prózami i dramatickými básněmi v próze. Václav Kahuda napsal tyto prózy na přelomu osmdesátých a devadesátých let 20. století. I když se někomu může zdát, že autorovy povídky jsou plné krve, neukojené sexuální touhy, smrti, znechucenosti i zvrácenosti, lze na nich na druhé straně ocenit Kahudův smysl pro jeho skvělé vypravěčství, pro jeho obrazotvornost a humor, pro jeho "rochnění" v textu o životě a všem, co k němu patří.