Cesta slepých ptáků. - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Záhady, 2019)
Fantastický příběh o vědecké výpravě po stopách hrdinů Verneova románu na Island. Napínavý román líčí senzační objevy skupiny vědců, kteří v podzemních jeskyních na Islandu našli důkazy, svědčící o pobytu bytostí z jiné planety na Zemi. Autor v knížce spojuje témata mimozemšťanů a dávných Vikingů a zřetelně tak demonstruje svou lásku ke všemu neprobádanému a tajemnému.