Runa rider. - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Záhady, 2019)
Pokračování fantastického příběhu o vědecké výpravě po stopách Verneova románu na Island. Runa rider vypráví o dalším dobrodružném pátrání skupiny vědců, které je zavádí až do neprostupných pralesů Amazonky a k vytvoření fantastické hypotézy o objevech a cestách vikingů v 9. století a o dávném odletu lidí na Mars.