Na loveckém zámečku - Špůr, Josef, 1927- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Autor vzpomíná na dvě učednická léta, která prožil na loveckém zámečku Nová Louka v Jizerských horách, na myslivecké, lesnické a společenské příběhy a zážitky. Nyní je zámeček známý spíše jako Šámalova chata.