Národní báchorky a pověsti. - Němcová, Božena, 1820-1862 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Soubor národních pohádek a pověstí náleží ke klasickému odkazu české literatury první poloviny 19. století. Druhý svazek klasického souboru českých lidových pohádek a pověstí, které jedna z nejvýznamnějších českých prozaiček převyprávěla s velkým respektem k půvabu lidové řeči a národních tradic.