Slovenské pohádky a pověsti. - Němcová, Božena, 1820-1862 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Soubor slovenských lidových pohádek v klasickém převyprávění Boženy Němcové. Druhý svazek klasického souboru pohádek ze slovenské ústní tradice, které Božena Němcová sbírala a zpracovala v polovině 19. století.