Oddychový čas - Cimický, Jan, 1948- (Detektivka, 2019)
Detektivní román českého psychiatra se vrací do prostředí mladých narkomanů, dealerů drog a nic netušících rodičů. Případ začíná ohrožením života mladé dívky z dobré rodiny, která je otrávena narkotiky. Vzápětí následuje vražda dvou dalších mladých lidí, provedená zvláště krutým způsobem. Kriminalisté brzy najdou možné pachatele a objeví také příčinu odklizení nebezpečných svědků - tajnou laboratoř na výrobu pervitinu v městečku za Prahou. Díky obratnému advokátovi jsou pachatelé propuštěni na svobodu a zavraždí jediného zbývajícího svědka, patnáctiletého chlapce. Když se jeho otec nedočká odsouzení pachatelů, bere spravedlnost do vlastních rukou za mlčenlivého souhlasu psychiatra, u kterého hledal pomoc.