Zrození tragédie, čili, helénství a pesimismus - Nietzsche, Friedrich, 1844-1900 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Významný německý voluntaristický filozof interpretuje střetávání apollinského a dionýského principu v řecké filozofii, umění, ale i v soudobé kultuře.