Strakonický dudák : národní báchorka se zpěvy o třech dějstvích - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (Drama, 2019)
Klasická česká dramatická báchorka z doby národního obrození. Hlavní postava dudák Švanda se vydá do světa vydělat peníze, aby si mohl vzít dívku Dorotku. Hra obsahuje motiv kouzelného hudebního nástroje a vystupují v ní nadpřirozené postavy.