Jak na Internet bezpečně - Vaněk, Jiří, 1978- (CZ.NIC, 2018)
Volné pokračování komiksové podoby osvětového televizního seriálu Jak na internet se zaměřuje na problematiku bezpečnosti. Čtenáři se zábavnou formou seznámí s různými nástrahami, s nimiž se mohou v on-line světě setkat. Autoři jim poradí, jak počítač zabezpečit proti virům, jak chránit své osobní údaje, upozorní je, že ne všemu, co si na internetu přečtou, se dá věřit, vysvětlí, co je kybergrooming a jak se mu vyhnout, a v neposlední řadě i varují před závislostí na internetu.