Král pod horou : Blaničtí rytíři a spící vojska v pověstech nejen českých zemí - Vyhlídka, Petr, 1967- (Bohové, bubáci a monstra, 2018)
Pověst o rytířích z posvátné hory Blaník, kteří ochrání vlast v době nejvyšší nouze, není ojedinělá: publikace představuje další obdobné pověsti nejen z různých oblastí Čech, ale i z dalších zemí světa.