Bílá kniha o kauze Adam Juráček - Kohout, Pavel, 1928- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Satirická próza, v níž profesor tělocviku překoná prostřednictvím meditací zemskou přitažlivost a tím se stane předmětem státního zájmu. Osud Adama Juráčka, dosud bezvýznamného profesora na maloměstském gymnáziu, se radikálně změní poté, co se dokáže vznést a procházet po stropě hlavou dolů. Postupně ho společenské mínění v neklidné době druhé poloviny 60. let 20. století vytěsní do pozice provokatéra a blázna.