Plody Tantalovy - Góngora y Argote, Luis de, 1561-1627 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Výbor z básnického díla významného představitele španělské literární renesance. Góngorovy verše vynikají především vyjádřením pocitu radosti ze svobody, na druhé straně však i výsměchem, směřujícím proti tehdejším kolonizátorským snahám. Autor se snažil rozvíjet své humanistické přesvědčení, kladl důraz na barvitost a čistotu své mateřštiny.