Z letošního konce světa - Rozehnal, Václav, 1942- (Čeští básníci 20. století, 2020)
Sbírka humorně laděných veršů, napsaných počátkem 80. let 20. století jako literární mystifikace. Pod pseudonymem Václava Rozehnala, který má i svůj fiktivní životopis v podobě spolehlivého bankovního úředníka, se skrývá básník Ivan Wernisch. Básně jsou jakousi směsí žánrových obrázků ze starosvětského prostředí a jsou podány s neobyčejným půvabem, který má jediný cíl - pobavit čtenáře.