Uprostřed nocí zpěv - Kratochvil, Jiří, 1940- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Autobiograficky založená próza zachycuje prožitky a zkušenosti syna poúnorového emigranta. Složitě napsaný román, ve kterém se neustále prolíná několik časových rovin, je příběhem o hledání otce a pozvolném nalézání vlastní identity. Největší pozornost věnuje autor vylíčení atmosféry Brna po skončení 2. světové války a v 50. letech 20. století.