Vyznání příběhovosti - Kratochvil, Jiří, 1940- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Výbor z literárních studií a esejů, uspořádaný do čtyř významových celků. První část představuje pokus o definování příběhu a literární postmoderny, druhá reflektuje českou literaturu od padesátých let do současnosti. Třetí část téma rozvíjí na pozadí především dramatické tvorby, závěrečná hledá odpověď po smyslu literatury.