Příběh znaků a prázdna - Ajvaz, Michal, 1949- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Kniha esejů známého českého spisovatele, ve kterých rozebírá díla světových spisovatelů, jako jsou například Witold Gombrowicz, Italo Calvino nebo Rainer Maria Rilke. V neobvyklé literárněteoretické knize autor pátrá po narativních postupech jednotlivých spisovatelů, aby poodhalil klíč k jejich dílu, způsobu psaní, chápání textů. Především však odhaluje prázdno, které vyplňuje znak, aby alespoň částečně uspokojil naši chtivost vědění