Lovci mamutů : román z pravěku - Štorch, Eduard, 1878-1956 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Román ze starší doby kamenné o životě jedné pravěké lovecké tlupy a její cestě z okolí Věstonic až na území Velké Prahy. Napínavý příběh o putování hlavních hrdinů Kopčema a Veverčáka, všech jejich dobrodružstvích, jejich vynálezech. Čtenář se současně seznamuje s pravěkou látkou, získává základní vědomosti o paleolitické společnosti.