Panoráma snů - Dorůžka, Lubomír, 1924-2013 (Svědectví, 2020)
Kniha vzpomínek předního českého jazzového specialisty je v podstatě pokus o zachycení toho, k čemu člověk dospívá v určitém životním stádiu. Autor publikace, hudební publicista, překladatel a nestor českého jazzu Lubomír Dorůžka, se v krátkých kapitolách navrací ke svým dosud nepublikovaným vzpomínkám a pokouší se vyrovnat se svým seniorstvím. V čtenářsky přitažlivých a živých textech autor střídá záznamy snů, úvahy, zajímavé historky a postřehy ze světa populární hudby, jazzu i celé české společnosti za posledních šedesát let.