O městské knihovně, knihách a také lidech : vzpomínky a jubilejní úvahy o městské knihovně pražské v letech 1918–1938 - Thon, Jan, 1886-1973 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Dějiny Městské knihovny v Praze v době první republiky. Autor pojednává o výstavbě městské knihovny, struktuře, organizaci a službách v letech 1918-1938. Kniha je doplněna dobovými obrázky a fotografiemi. Provoz knihovny dokumentují rovněž odpovídající plánky, statistiky a tabulky. V závěru publikace je krátký souhrn ve francouzštině a angličtině. Kniha je cenným dokumentem o vzniku a dějinách Městské knihovny v Praze.