Správná věc - Hnila, Marek (Městská knihovna v Praze, 2020)
Próza českého autora, zasazená do amerického prostředí, vypráví příběh nakladatele, který čelí dilematu, jestli se pro "správnou věc" má vydat v nebezpečí. Úspěšnému nakladateli Johnu Bennerovi se jednoho dne dostane do rukou kniha, jejíž děj odkazuje na nespravedlivé a protizákonné jednání hlavních představitelů města. Na Johna má kniha velký vliv a pomalu si začíná uvědomovat všechny souvislosti mezi knihou a skutečností. Ví, že kdyby se rozhodl knihu vydat ve svém nakladatelství, mohl by dát v sázku svoji kariéru, svobodu i bezpečí své rodiny, avšak představa, že by neučinil nic, ho netěší už vůbec. Strach z následků našich činů nás drží zpátky, až nejsme schopni poznat, co je správné, dokud nám to někdo nepřipomene. Jedno z hlavních témat knihy zachycuje přátelství a důvěru v člověka v dobách, kdy se může zdát, že je něco takového zcela nemožné… Nakladatelská anotace.