Maska - Wallace, Edgar, 1875-1932 (Detektivka, 2020)
Detektivní román o tajemném a nepolapitelném zločinci, jehož příjezd do Londýna sleduje s obavami celý Scotland Yard, se odehrává ve 20. letech 20. století. Obávaný zabiják s přezdívkou Maska podle oficiální verze zahynul u australských břehů. Teď se ale objevují náznaky, že tento démon žije a že ho staré záležitosti přivedly zpět do Londýna, aby vyhledal jistého známého právníka. Inspektor Wembury, schopný muž "ve slunnější polovině třicítky", se po těchto stopách vydává. Situaci mu ale komplikují osobní záležitosti. Prožívá totiž novou lásku - a rodina jeho vyvolené se zdá nebýt tak docela bezúhonná... Román patří k nejznámějším dílům proslulého předválečného autora oddechové kriminální četby.