Dracula - Stoker, Bram, 1847-1912 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Klasické hororové dílo o těžkém boji s upířím monstrem je dodnes jedním z nejznámějších bestsellerů tohoto žánru. Autor důmyslně rozvíjí příběh upíra z karpatských lesů, který těm, již ho chtějí zneškodnit, způsobí sérii katastrof, a mnohá léta sužuje pochmurný kraj kolem polorozpadlého hradu, v němž se usídlil. Vyprávění o jeho řádění je psáno formou deníkových záznamů skupiny přátel, kteří se vydali upíra zničit, a snaží se nevybočovat z mezí reálně vyhlížejících příhod.