Železný muž - Féval, Paul, 1816-1887 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Historický román z doby bojů Ludvíka XI. o sjednocení Francie v 15. století. Romantický příběh vychází z legendy o přízračném rytíři, spolčeném s ďáblem, který unáší mladé dívky a koupe se v jejich krvi a jehož může zahubit jedině ženská ruka. V tomto rámci vypráví autor příběh šlechtické rodiny z Bretaně, do jejíž osudů tragicky zasahuje tento záhadný přízrak.