Slavnosti sněženek - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Povídky ze 70. let 20. století o lidech, kteří si uchovali pohled první lásky na tento svět i na často nelehký život. Náměty pro knížku nasbíral autor v místě, které velice miloval, rekreační oblasti v Kersku, kde v chatové kolonii získal až do konce života řadu svérázných přátel. Hrdinové Hrabalových dojemných i plnokrevných podobenek jsou obyčejní prostí lidé z této středočeské krajiny, jejichž charaktery a zdánlivě všední lidské osudy autor citlivě a originálně zviditelnil. Sbírka se stala i podkladem pro slavnou filmovou adaptaci.