Ten žena a ta muž - Kohout, Pavel, 1928- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Satirický román o manželské dvojici, u které probíhá vše obráceně: žena má všestranně dominantní povahu a muž ženskou, citlivou, cudnou. Na jednom podnikovém večírku se potká muž, který svým chováním působí jako žena a žena, která svým drsným zjevem, chováním a pestrou minulostí vystupuje jako muž. Po krátkých námluvách začínají spolu žít. I v manželském životě zůstávají role vyměněny. Vše se odehrává ve druhé polovině sedmdesátých let a tím také končí první část knihy. Druhá část je situována do porevolučních let, kdy muž v restitucích zdědí značnou část majetku a žena, která mezitím obnovila vztahy se svými bývalými partnery, se snaží vše získat sama. Umisťuje rodiče manžela do domova důchodců a jeho samého do psychiatrické léčebny. Zde po požití slivovice, kterou pil poprvé v životě, se mu náhle "zhmotní mozek" a on začne najednou vnímat svůj dosavadní i minulý život. Své čerstvě nabyté sebevědomí nadále ukrývá přede všemi a snaží se vymyslet plán, jak se zbavit manželky.