Městečko, kde se zastavil čas - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Spontánní tok autorova vyprávění o dětství a dospívání v Nymburku v 30. až 50. letech 20. století navrací čtenáři půvabný uzavřený svět, v němž žili autorovi rodiče a další maloměstské figurky. Vyprávění o dětství a dospívání v Nymburku první poloviny 20. století vystihuje neopakovatelnou maloměstskou atmosféru a odkrývá s nostalgickým nadhledem zaniklý svět autorova mládí. S vypravěčskou rutinou a chutí doplňuje osudy a charaktery nejen svých příbuzných, ale i řady dalších postav a postaviček. Text, který velmi volně navazuje na Postřižiny, obsahuje i motivy známé z Krasosmutnění a Harlekýnových miliónů, nicméně působivější a sevřenější.