Minehava - Štorch, Eduard, 1878-1956 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Dobrodružný román vypráví o dívce z mladší doby kamenné, kdy jednotlivé rody přecházejí od matriarchátu k patriarchátu. Kniha líčí osudy Minehavy, nebo také Šťastné chvíle, jak ji nazvali v rodě Sokolů. Než se k nim však dívka z osady Medvědů dostala, prožila se Silným bobrem plno útrap a příkoří a aby dosáhla svobody, musela se vzbouřit proti nadvládě mužů. Sokolí oko a Havranpírko, dva věrné kamarády, známe již z knížky Osada Havranů. V tomto románu je sledujeme při statečném putování za novým domovem pro svůj rod. A právě při této cestě se jejich osudy prolnou s osudem odvážné Minehavy. Nakladatelská anotace. Kráceno.