Barchesterské věže - Trollope, Anthony, 1815-1882 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Román anglického klasika 2. poloviny 19.století je zdánlivě idylickou, humornou burleskou z anglického maloměsta. Dějově jednoduchá kronika katedrálního městečka oplývá množstvím nejrůznějších postav a těží z prosté zápletky. Město stojí před nastolením nového biskupa, který přijíždí se svou ženou a mladým kaplanem a ti více než sám biskup pomýšlejí na ovládnutí celé diecéze pro své zájmy. Síly měří ve sporu o nového kandidáta na místo správce místního chudobince a pomocí četných intrik vítězí v tomto boji biskupova manželka. Zdánlivě malicherné maloměstské spory podávají obraz jednoho z důležitých problémů viktoriánské éry - procesu zesvětštění církve, který se dotýká nejen společenského, ale i soukromého života.