Bláznova smrt - Erben, Václav, 1930-2003 (Detektivka, 2020)
Detektivní román o vyšetřování zvláštního případu vraždy v malém českém městečku. Autor představuje charakteristické maloměstské typy a svérázné prostředí, které se vrývá do povah a činů protagonistů. Ústřední postavou je charismatický kapitán Exner z pražské kriminálky, který nekonvenčním způsobem vyšetřování šokuje jak své nadřízené, tak i podezřelé. V tomto případě se po řadě falešných stop dostává na stopu pachateli vraždy a odhalí bezděčně i propastné hlubiny lidského sobectví a chamtivosti.