Prodloužený čas Josefa Čapka - Šulcová, Marie, 1926-2015 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Závěrečný titul z biografické románové série o životě bratří Čapků. Faktografickým románem Prodloužený čas Josefa Čapka autorka uzavírá svůj cyklus o životě a díle bratří Čapků (Čapci, Ladění pro dvě struny, Poločas nadějí, Brána věčnosti). Završuje tak své více než čtyřicetileté hledání jejich stop od dětství až po tragické chvíle smrti. Poslední díl je silně poznamenán druhou světovou válkou. Autorka čerpala z ústního i písemného svědectví pamětníků, dobového tisku a dalších pramenů. Nakladatelská anotace.