Čapci - Šulcová, Marie, 1926-2015 (Městská knihovna v Praze, 2020)
První část rodinné románové biografie vypráví nejen o životních osudech sourozenců Čapkových, ale i o jejich širším příbuzenstvu. Autorka zde líčí dobu od dětství sourozenců Josefa, Karla a Heleny až do roku 1905, k začátku umělecké tvorby Karla a počátkům studií Josefa na uměleckoprůmyslové škole v Praze. Postavou, která autorce umožňuje zobrazit společenské poměry, je otec bratří Antonín, úpický lékař a osvětový pracovník.