Ladění pro dvě struny - Šulcová, Marie, 1926-2015 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Román sleduje především literární zrání Karla Čapka a jeho postupně se formující kritické myšlení. Ve druhém díle románové biografie bratří Čapků autorka sleduje literární zrání Karla, studium na gymnáziích v Hradci Králové, Brně a Praze a na Filozofické fakultě v Praze, Berlíně a Paříži. Opírá se přitom o bohatou dokumentaci oficiální, ale seznamuje i s novými prameny, jako jsou např. poznámky J. Heyrovského. Přesvědčivě se vyrovnává s analýzou života bratrů po r. 1909, který byl pro jejich další život významný stykem s umělci v kavárně Union.