Poločas nadějí - Šulcová, Marie, 1926-2015 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Třetí část volného románového cyklu o životě a díle bratří Čapků. V této části životopisné románové trilogie zachycuje autorka období od října 1918 do konce roku 1929. Pro oba bratry Čapky bylo toto období důležité v soukromém i tvůrčím životě. Zásadní roli tu hrál Josefův sňatek i Karlův komplikovaný vztah k budoucí manželce Olze Scheinpflugové.