Svědomí - Trollope, Anthony, 1815-1882 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Viktoriánský román, ironizující postavy a postavičky anglické společnosti, především jejich pojetí smyslu pro čest a spravedlnost. Hlavní hrdinou románu je duchovní anglikánské církve, který je zároveň správcem útulku pro zestárlé v malém městečku. Je veřejností napaden, že využívá svého postavení k vlastnímu obohacení. Vyrovnává se se svým svědomím. Plachý a nenápadný hrdina projevuje dost odvahy, aby odešel, i když jeho vina není zcela prokázána a po jeho odchodu zůstává vše při starém a na pořádcích se nic nemění.