Turista v Náchodě : průvodce a výlety Náchodem a jeho okolím - Hraše, Jan Karel, 1840-1907 (Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové, 2019)
Historický turistický průvodce z konce 19. století představuje zajímavá místa a památky města Náchoda a jeho širšího okolí. Obsahuje návrhy turistických tras.