Dům pýchy : povídky a vlastní životopis - London, Jack, 1876-1916 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Sbírka povídek z havajských ostrovů počátku 20. století, doplněná stručnou autobiografií. Původní soubor šesti krátkých próz, vydaný poprvé roku 1912, je inspirován autorovými opakovanými cestami do oblasti Havaje. Příběhy z dobrodružným nádechem zobrazují život této zeměpisně i kulturně odlehlé součásti Spojených států, s důrazem na sociální, náboženské a rasové napětí a střetávání kultur. Povídky doplňuje Londonův vlastní stručný životopis.