Dějiny filosofie. - Rádl, Emanuel, 1873-1942 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Druhý díl práce významného českého filozofa se zabývá filozofickým myšlením novověku. Po úvodních kapitolách, které charakterizují přechod od středověké filozofie do doby nové, se autor zabývá reformací, přírodní filozofií, vývojem francouzské a anglické filozofie až do počátku 19. století. Druhá část knihy je věnována období od vystoupení (autorův termín) německé filozofie až do 1. poloviny 20. století. Ve všech etapách autor přehledně rozebírá učení hlavních představitelů jednotlivých filozofických škol a směrů.