Tři nadání : 3 × 24 starých básní o básnictví, malířství a kaligrafii - Král, Oldřich, 1930-2018; Šiktanc, Karel, 1928-2021 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Svazek obsahuje tři básnické sbírky tří čínských autorů, které vznikly v průběhu bezmála celého tisíciletí (od konce 9. století až k počátku 19. století). Tři kultovní sbírky jsou inspirovány třemi uměními, která v kultuře starých Číňanů tvořila trojjediný prostředek lyrického vyjádření světa. Básně jsou napsány prostou formou (tři klasická rýmovaná čtyřverší) a každá z nich je opatřena detailním komentářem. Spojeným úsilím významného sinologa Oldřicha Krále a básníka Karla Šiktance vznikla tak ojedinělá publikace, která přibližuje taoistické i buddhistické zdroje v klasickém čínském písemnictví.